Novica

Pivovarna Laško in Pivovarna Union uradno združeni, pivo se bo še naprej varilo v Laškem in Ljubljani

Pivovarna Laško in Pivovarna Union sta od danes uradno združeni v novo podjetje, ki se imenuje Pivovarna Laško Union s sedežem v Ljubljani. Namesto delniške družbe je podjetje danes postalo družba z omejeno odgovornostjo. Tako bo poslej uradni naziv podjetja Pivovarna Laško Union d.o.o..

(Ljubljana, 1.7.2015) Osnovni kapital nove družbe znaša 36,5 milijonov evrov. Zaradi združitve obeh podjetij ne bo ukinjen noben program. Obe pivovarni bosta tako še naprej v Laškem in v Ljubljani varili in polnili vsaka svoje pivo, prav tako bosta še naprej polnili vodo ter proizvajali in polnili brezalkoholni program.

V duhu sinergij sta se že 1. aprila letos združili polnilni liniji za sode in za nepovratne steklenice; sodi se polnijo v Ljubljani, nepovratne steklenice pa v Laškem.

Današnja skupščina je v nadzorni svet nove družbe namesto Marte Natalii Bulhak, ki je odstopila, imenovala Petra Keppelmuellerja.

Nizozemski Heineken je lani postal 51-odstotni lastnik skupine Laško, nato pa je letos kupil še preostale delnice družbe in postal 100-odstotni lastnik Pivovarne Laško Union, d.o.o.. S prevzemom sta se Pivovarni Laško in Union rešili velikih finančnih bremen, saj je Heineken bankam odplačal 185 milijonov evrov dolga obeh pivovarn. Prav tako se je v preteklih mesecih uspešno zaključil proces poslovnega prestrukturiranja podjetja.

 

 

Dodatne informacije:

jernej.smisl[@]heineken.com

www.pivovarnalaskounion.si